vrijdag 26 augustus 2011

Een ode aan alle lieve zusters...
















Bij ons zit het in de familie dat we zuster worden...Mijn oma was zuster, en een paar tantes, twee zusjes van mij zijn zuster en mijn nichtje is kraamverzorgster..zelf ben ik ook een tijdje zuster geweest.En mijn dochter Lisa is verpleegkundige...wat een modern woord is voor zuster, maar dus ook zuster, dit beroep past precies bij haar zoals dat zij is.
En mijn zoon studeert voor fysiotherapeut..dus ook weer een verzorgend beroep.Ik heb een diep respect voor alle zusters..het is een zwaar beroep zowel geestelijk als lichamelijk.Dus deze post is een ode aan alle lieve zorgzame en hardwerkende zusters.Omdat ik het een heel erg mooi beroep vindt heb ik al diverse malen een zuster gemaakt, zowel geboetseerd als in mohair..dus een berenzuster, een haasje met een zusterskapje en schort. Ik ben dol op de foto's van de oude verpleegsterskapjes en schort met rood kruisje..Vooral de kraamzuster heb ik al een paar keer gemaakt, compleet met kraammand en lief kruimeltje in de luiers.
Ik heb een diep respect voor mensen met een verzorgend beroep...lief en warm van hart, daar zij mensen met pijn en verdriet helpen zoveel ze kunnen!
Moet nog wel even vertellen dat zuster Babs een zuster apart is, daar zij een ontzettende humor heeft, en kraamvrouwen laten huilen van het lachen, zo erg dat het slecht is voor hun hechtingen ten gevolge van de bevalling.Maar Babs maakt ook heerlijke kraamhapjes die zij opdiend met een parasolletje en allemaal liflafjes.Het is dus heerlijk om door Babs in de watten gelegd te worden.

Meisjes...wil ieder van jullie een fantastich week-end wensen..

donderdag 18 augustus 2011

Hebben jullie dit ook wel eens?




 Hebben jullie dat ook wel eens..dat als je iemand voor de eerste keer ziet, je het gevoel hebt dat het net lijkt of je die persoon als eens eerder hebt ontmoet. En als je dan een gesprek begint dan voelt het zo vertrouwd en als een warm bad, zo warm en fijn.Dat gevoel kreeg ik gisteren met Annemarie en Edward. Wat een ontzettende lieve en warme mensen. en zo vol belangstelling en genegenheid.
Annemarie en Edward kwamen gisteren een bezoekje brengen aan mijn atelier, en ze zochten een mooie beer of haasje..Maar toen ik hun voorstelde aan mijn nieuwe mopshondje Victoria waren ze gelijk verkocht. Dit hondje was zowat in de vuilnisbak beland, daar ik het niet voor elkaar kreeg om er een lijkend Mopsie van te maken...maar toen heb ik haar er toch weer uitgehaald, en heb het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen er een mooi hondje van te maken met een wat onschuldig koppie. Ik heb haar Victoria genoemd daar ze toch uiteindelijk heeft overwonnen.Edward viel als eerste voor dit kleine wondertje en Annemarie volgde er achteraan...alhoewel zij ook wel wat andere kleine beertjes had uitgezocht.Ik kon het niet laten om de lieve mensen op die kiek te zetten...en kijk eens ze stralen gewoon.
Ook wil ik jullie nog voorstellen aan een nieuwe telg uit het circus.Dit ondeugende dotje is Pascaline Poupon...kijk haar ondeugende glimmende oogjes eens.En ze heeft zelfs kleine jubelteentjes, ze krullen van plezier omhoog.Worden jullie ook zo blij van dat koppie?

Wil hierbij Annemarie en Edward bedanken voor hun heerlijke bezoek en heel veel plezier wensen met hun aangekochte schepseltjes..
Toedelssssssssssssssss.....Marijke

Mijn poppen en beren zijn opgevuld met liefde, dromen en verlangens...

donderdag 11 augustus 2011

Oma zit op haar roze wolkje...










Lieve meiskes...hier ben ik weer terug op mijn bloggie..na een lange regenachtige vakantie..Het was een vakantie vol rust, tevredenheid en vreugde..!
We zijn in Zedelgem in Belgie geweest..en we hebben daar in een landhuis gelogeerd..met de naam Fleur de Lys..we hebben daar vrienden bezocht en mochten enkele dagen met onze vrienden Eddy en Karolien doorbrengen in Brugge en Wallonie...en we hebben daar met volle teugen van genoten..het weer was zelfs nog een beetje goed.Met onze scooter zijn we naar prachtige plaatsjes gereden zoals Zierikzee, Gouda, Dordrecht, Schiedam...lekker mooie winkeltjes bekijken, terrasjes pakken...
En met erge regenachtige dagen hebben we lekker wat geschilderd in huis..en ik heb verder gewerkt aan mijn boek...en schattekes gisteren heb ik de derde fotoshoot gehad in de boerenhoeve...met mijn nichtjes, mijn dochter Lisa...het beloofd een liefdevol boek te worden..vol inspiratie en prachtige foto's waar je blij van wordt. Maar sisters...het mooiste, liefste...het heerlijkste komt nog...want mijn man David en ik hebben te horen gekregen dat we opa en oma worden volgend jaar..! Onze dochter Lisa krijgt een kindje...!
Jullie begrijpen wel dat David en ik op een roze en blauwe wolkje zitten te genieten, uikijkend naar een nieuw leven...ons kind krijgt weer een kind...hoe mooi kan het niet zijn.
Met de aanstaande moeder en vader gaat het naast de eerste zwangerschapsperikelen uitermate goed..ook zij kijken vol verlangen uit naar het nieuwe leventje wat wonderbaarlijk groeit...

Deze beeldschone foto's zijn gemaakt door Dorothy Wallace een zeer beroemd fotografe...met toestemming van Dorothy mag ik deze schitterende foto's aan jullie laten zien.
Deze foto's mogen absoluut niet gekopieerd worden zonder toestemming van Dorothy!

Voor nu wens ik voor alle mensen die nog vakantie hebben een fijne tijd...en voor iedereen liefs en heel veel warme zonnestraaltjes!

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen bezit een rijkdom zonder grenzen...