maandag 31 januari 2011

Teatime met Ineke en mijn theepot in een jasje van kant



















Afgelopen week was een drukke week, maar ook een hele leuke week..ik ben toch zo blij dat ik altijd weer leuke mensen in mijn atelier mag ontvangen..Zo heb ik vorige week ook Ineke ontvangen..deze lieve goedlachse vrouw kwam bij mij haar bestelde taarten afhalen.Het was echt een feestje om Ineke te ontvangen...heerlijk kopje koffie en lekker klessebessen.Ineke vetelde dat zij een Bed&Breakfast heeft en dat zij regelmatig workshops verzorgt in haar prachtige hoeve de Raijhoeve genaamd.Hier ontvangt zij de curcisten met een heerlijk glas champagne in haar jachtkamer...daarna gaan de curcisten een mooie boltaart versieren of maken de heerlijkste High Tea hapjes, om ze daarna vervolgens op te smikkelen tijdens de High Tea...geweldig!In het voorjaar ben ik bij Ineke uitgenodigd om daar enkele workshops te verzorgen, we maken dan de old Granny Theemuts...Jullie kunnen alvast een kijkje nemen op de website van Ineke...  http://www.raijhoeve.nl/
Lieve Ineke..we gaan er in het voorjaar een feestje van maken...ik verheug me er nu al op!!

Ook wil ik jullie sweet bloggirls mijn nieuwste servies laten zien, ik heb alles een prachtig jasje van antiek kant aangegeven...Ja ik weet het, het is toppunt van Kitch..maar ook kitch mag ik graag zien..
Alles wat een beetje over de top is kan zo lekker gek en spannend zijn, en soms beeldschoon.

Fijne week meisies.....





zaterdag 22 januari 2011

Brocante speldenkussengansje...




Vandaag heerlijk de tijd gehad om aan mijn nieuwe speldenkussengansje te werken...dit keer in een lief brocant stofje met roosjes..en daar een ganzenkopje op gemaakt..ben helemaal weg van gansjes maken.
Wat kan een mens toch genieten als je een eindresultaat bekijkt..tenminste ik wel!
Dit zal zeker mijn laatste gansje niet zijn, en zeker ook mijn laatste speldenkussen niet...ben ook al met een prachtig muizenvrouwtje bezig in Beatrix Potterstijl met veel roezels en kantjes...
Maar deze zal ik volgende keer aan jullie laten zien..zo en nu lekker aan mijn theetje en lekker met mijn mannetje op de bank nestelen...heerlijk zaterdagavond...dit is opblijfavond zeiden mijn kinderen vroeger altijd...nu ik ga van mijn opblijfavond genieten, en hoop dat jullie hetzelfde doen..!

Liefs...Marijke

zaterdag 15 januari 2011

Terug naar mijn kindertijd...



Bij ons in het dorp had je vroeger een klein nostalgisch speelgoedwinkeltje...Dit winkeltje was van Tante Jo Lipman..een lieve oude dame met een wit schort aan..met een metalen blikje met van die overheerlijke tumtummetjes..Als kind kon ik zo graag kijken naar wat er allemaal in de etalage stond..alles vond ik zo mooi, beertjes, schriftjes en vooral de popjes. Soms mocht ik van mijn moeder een speelgoedje uitzoeken, en dan kwam ik altijd met een aankleedpopje thuis, dit vond ik zo schattig met hoedjes,strikjes en verschillende jurkjes en badpakjes..Eerst met helemaal van papier en later met magneetjes in je popje..
Dus ik ben helemaal opgegroeid in de jaren 60 met papieren aankleedpopjes..dus daarom mijn voorliefde voor deze leuke papieren popjes...Deze popjes zag ik op het blog van mijn lieve vriendin Marianne, van Het digitale bakkerijtje, wat is zij toch een liefie dat ze deze mooie schattige spulletjes met ons deelt..ik zag ze en ben ze gelijk gaan uitprinten..en zeg nou zelf..zijn ze niet heerlijk nostalgisch?
Als ik deze papieren popjes zie, dan ga ik gelijk terg naar mijn kindertijd..en ben ik weer eventjes dat lieve kleine meisje met haar schaartje en popjes..heerlijk is dat om je weer even kind te voelen...

Fijn week-end...lieve blogirls,
Marijke

dinsdag 11 januari 2011

Houten labels met antiek kant uit een ver verleden...


















 Wat moeten wij meisjes toch zonder kant?Ik ben dol op kan en dan vooral oud en antiek kant..en dan vooral dat je kunt zien dat het echt oud is met hier en daar een bruin vlekje..dit komt door de tand des tijds.Kant uit een ver verleden doet me altijd mijmeren en dan zie ik ik mooie avondjurken, hoeden en prachtige rijtuigen met paarden...en natuurlijk kant...Ik heb zo ontzettend veel kant en dit wil ik zeker met jullie delen, zo ben ik op het idee gekomen om nostalgische houten labels te maken en hier antiek kant op te winden, het lieve oude fotootje en strikje met hoedenspeld maken het labeltje helemaal romantisch .Het labeltje met kroontje en strikje is koningklijk en helemaal leuk om tussen je kantjes te leggen of bij je naaigerei...of om een lieve vriendin kado te geven.Het kant wat op de labeltjes zit komt uit een heel oud Frans winkeltje en is van eerlijk katoen gemaakt.Deze labeltje is toch wel ee voorbeeld waar romantiek en nostalgie hand in hand gaan.Deze labeltjes zijn te koop in mijn winkeltje het Zoete leven
http://www.het-zoete-leven.blogspot.com/
Meisjes ik hoop jullie te mogen ontvangen in mijn shoppie...



vrijdag 7 januari 2011

Marijke een oude taart?



Wat heb ik toch een ontzettend lieve en mooie mensen op de blog leren kennen!
Op deze grauwe trieste vrijdag is voor mij de zon gaan stralen...en ben ik zo ontzettend blij en gelukkig!
Vanmorgen is bij mij een ontzettend mooie en  lekkere taart bezorgd...op de doos stond aan...
Poppen en berenmaakster M.van Ooijen Hare Doorluchtige Hoogheid...toen ik dat las, lag ik al onder de tafel van het lachen hahahah..zo ben ik nog niet eerder genoemd...hahhha...
Snel de grote doos uitgepakt, en kijk daar zat een heerlijke taart in met veel slagroom, vruchtjes en in het midden een plaat van marsepijn met een beer erop en Marijke 50 jaar!
Snel het kaartje bekeken van wie deze kostelijke taart kwam...dit stond op het kaartje..
                  Marijke een oude taart?
                  Tuurlijk niet! Ze is nog maar 50!
                  Eet smakelijk meis......
                  Dikke knuf uit het Zeeuwse...
                  van Marianne .
Wat heerlijk dat je via het blog zoveel bijzondere en lieve mensen ontmoet, en Marianne van de Digital Bakery is zo een echt lieverd en schat, altijd maakt zij de mooiste achtergrondjes voor mij en alle andere bloggers, en nu  deze prachtige taart voor een oude taart hihihi..
Meisje vanavond ga ik de taart met mijn gezinnetje lekker opsmikkelen, en zal ik zeker aan je denken lief mens die je bent.
Voor mijn verjaardag ben ik ook zo verwend door Loesje van het blog Loesje maakt van van niets tot iets..
over de post kreeg ik een dag voor mijn verjaardag een prachtig Saartjemuts toegestuurd...compleet met kant, foto en 50 jaar erop...ik lag in een deuk toen ik het pakje had open gemaakt en ik heb natuurlijk de hele dag mijn feestmuts opgehad tijdens mijn verjaardag. Loesje je bent een echte lieverd...heel erg bedankt!
Zo zie je maar weer, het is echt nog niet zo slecht om Saartje te worden....ben omringd met lieve mensen,en voel me werkelijk de gelukkigste mens op aarde!

zondag 2 januari 2011

Beste wensen en de...ganzenkont van Miss Gracie...













Voor ieder van jullie een fantastisch 2011!
Met naar ik hoop niet al teveel goede voornemens...we moeten al zoveel! Laten we gewoon respect hebben voor elkaar, en vooral genieten van alle mooie dingen die het leven biedt.

Kijk neem nou ganzenmoeke Miss Gracie, zij volgt altijd haar ganzenhart, en blijft bij haar eigen natuur.
Haar wereldje is niet zo groot..maar haar ganzenkont des te meer hihihi...
Ik had jullie al verteld over het ganzenachterwerk van Gracie...als je namelijk onder haar vele rokken kijkt, dan wordt het erg warm hihihi....van de theepot, onder de rokken van ganzenmoeke blijft je theepotje erg lang warm...ja Miss Gracie is een heuse ganzentheemuts...hoe vinden jullie die hahhaha...?
Zij houd niet alleen een theepotje warm maar ze past ook nog eens op het snoezige bakergansje Emmy...is zij geen ganzendotje, met haar mutsje en haar bakerzakje heerlijk warm?
Meisjes...tot de volgende post..daar zien jullie nog wat andere diertjes..deze zijn eveneens van het Engelse platte land..

Tot snel...Marijke!