maandag 31 augustus 2009

Een bezoekje aan het atelier van Ger, Nel en ...Ellen

Afgelopen vrijdag zijn de zusjes Ger en Nel in mijn atelier geweest.Zij hebben in 2004 ieder een pop bij mij gekocht...en bij één van de poppen was het borststuk los gelaten.
De zusjes wilden graag dat ik de pop zou repareren..en ze wilde graag mijn nieuwe atelier eens bewonderen.Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, heb ik de pop gerepareerd, en konden Ger en Nel alles bekijken.Het was trouwens erg leuk om mijn poppen na vijf jaar weer eens terug te zien..de stijl van deze poppen vond ik erg mooi...de Shabby-style.De pop was makkelijk te repareren hoor.Ook kwam deze dag mijn vriendin Ellen een dagje op bezoek..zij kwam haar wollepoppeuter Kaatje opgehalen...We hebben de hele dag lekker gekeutelt...echt een drukke maar gezellige dag...meiden heel erg bedankt voor jullie bezoek aan mijn atelier.

zondag 23 augustus 2009

Mag ik u voorstellen... Fanny

Mag ik u voorstellen....mijn nieuwste konijn... Fanny.

Fanny is van een hele leuke stof gemaakt..ik zag de stof , en dacht ..hier wil ik een paar leuke konijntjes van maken.
De stof lijkt op een oude mohair..maar is een soort van gekaarde wol, de naam weet ik niet precies.Maar het resultaat vindt ik zo nostalgisch.Ik heb Fanny een leuk oud vestje gegeven en een mooi oud kraagje....overal heb ik lapjes met knoopjes opgenaaid, om dit konijn een shabby uitstraling te geven.Een leuk oud labeltje maakt het geheel compleet.Natuurlijk neem ik dit shabbyachtige konijn mee naar Londen.

vrijdag 21 augustus 2009

Wollepoppeuters... Kaatje en Karolientje


Wollepoppeuters...Kaatje en Karolientje...

Mijn laatste creaties zijn de Wollepoppeuters....
Eerst maakte ik alleen wollepopbaby's, maar inmiddels zijn ze een stukje gegroeid,en kunnen ze al op hun eigen pootjes staan.Wollepoppeuters zijn heerlijk om te maken, want het is een combinatie van boetseren en mohair...dus helemaal mijn ding!Het koppie van Karolientje vindt ik zo sprekend....Ze heeft ook een iets groter zusje, zij heet Kaatje.Ze hebben alle twee een nostalgisch -shirtje aan..het shirtje is iets te kort voor hun dikke wollepopbuikjes...


zondag 16 augustus 2009

Zomerse taartenparade...







Ik ben helemaal weg van taarten in alle soorten en maten en kleuren.Zodoende heb ik me lekker uitgeleefd met stofjes,kralen en oude materialen.En het resultaat vindt ik suikerzoet en schattig,precies zoals ik in mijn hoofd had.De taart op de doos is mijn favoriet...in de doos kan je,je mooiste spulletjes in bewaren..

Mijn nieuwe romantische beer... Blanche


Mijn nieuwste beer, heet Blanche. Ik wilde een beer maken die romantiek zou uitstralen. Om dit te bereiken heb ik een oude kaart en oude materialen gebruikt. De romatische kaart, het antieke kant en de pareltjes hebben Blanche de uitstraling gegeven die ik graag wilde zien. De roosjes die ik heb gebruikt zijn ook erg oud, ze passen perfect bij haar muizenkoppie. Helaas heb ik Blanche niet meer in mijn bezit..ze is gisteren geadopteerd door Ellie..een lieve vriendin uit Lelystad.